NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

Click below to consent to the use of this technology and our privacy policy. Learn more

I understand

FC Inter Turku-legendat

FC Inter Turku-legendat - Loppuvuodesta 2019 minulle avautui ainutlaatuinen tilaisuus kun FC Inter Suomen Turusta valmistautui juhlistamaan kolmekymmenvuotista taivaltaan. Sattuman astuessa peliin, sain mahdollisuuden antaa jotain takaisin kannattamalleni joukkueelle tuottamalla haastattelujen sarjan seuran legendojen kanssa. Kyseessä on täysin talkootyöllä tuotettu projekti ja pakko myöntää että fanipoikamaisesti minulle suurin porkkana oli päästä tapaamaan sankareitani ja kurkistamaan Veikkausliigaseuran kulissien taakse.

 

Kuvaukset suoritettiin Veritas Stadionilla erittäin tiiviillä aikataululla helmi- ja maaliskuun vaihteessa 2020 ja kiireen keskellä kävin myös Veikkausliigan toimistolla hakemassa tarjolla olevaa arkistomateriaalia. Vaikka tahti oli hektinen, saatiin perusasiat silti kuvattua hyvässä hengessä haastateltavien ja seuran kanssa. Kuvauksia oli määrä jatkaa kesällä kun ulkonakin olisi jalkapallosää.

 

Miltei heti päästyäni takaisin kotiin Berliiniin tapahtui jotain joka muutti, muun muassa, tämän projektin luonteen täydellisesti. Covid-19 pysäytti maailman laakereilleen ja samalla myös Interin juhlakausi sekä legendojen haastattelujen tuottaminen halutulla tavalla törmäsivät seinään. Futisjoukkueilla Suomessa ei todellakaan ollut helppoa tänä aikana ja kun Interin toimistolla sekä haastattelujen tekijätiimissä kädet vähenivät eikä paluu Turkuun jatkamaan kuvauksia enää ollut vaihtoehto, päätettiin pärjätä sillä mitä oli saatu kasaan.

 

Haastattelut parsittiin kokoon Berliinissä ja täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen kun ottaa olosuhteet huomioon. Myös julkaisut jäivät hieman piippuun kun toimistolla mentiin ohuella ja kauden vihdoin alkaessa kaikkien kiinnostus oli tietysti kauan odotetussa jalkapallon paluussa. Niin haastateltavilta kuin faneiltakin on kuitenkin tullut positiivista palautetta joten toivottavasti sarja täyttää tehtävänsä palana turkulaisen jalkapallokulttuurin historiaa. Suuret kiitokset tästä projektista FC Interille ja legendoille.

 

Kaikki haastattelut soittolistassa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgKveGLcgPIIJhNMjcn1XjonQ5K7cMT5b

 

Arto Wallenius

 

 

Petri Lehtonen

 

 

Paavo Korppi

 

 

Magnus Bahne

 

 

Henri Lehtonen

 

 

Kari Hautala

 

 

Ari Nyman

 

 

Matti Raho

 

 

Tiimi:

Tuottaja: Janne Vuorela

Kuvaaja: Karo Riikola

Graafikko: Caroline Volante

Please publish modules in offcanvas position.